Dit beursgenoteerde bedrijf heeft zojuist voor $2 miljoen aan Bitcoin gekocht voor de schatkist…

Bitcoin heeft de afgelopen maanden een instroom van institutionele adoptie gezien.

Zoals uitgebreid behandeld door deze uitlaatklep, hebben prominente institutionele beleggers de afgelopen maanden kapitaal toegewezen aan cryptokringen om hun portefeuilles af te dekken tegen de huidige macro-economische inflatie. Verder geloven velen dat Bitcoin een steeds belangrijkere rol zal spelen in de financiële wereld.

Zo schreef Paul Tudor Jones eerder dit jaar in een brief aan beleggers dat hij denkt dat Bitcoin het „snelste paard in de race“ zal zijn vanwege de grote monetaire inflatie:

„We zijn getuige van de Grote Monetaire Inflatie – een ongekende uitbreiding van elke vorm van geld, in tegenstelling tot wat de ontwikkelde wereld ooit heeft gezien.“

Andere investeerders op Wall Street hebben dezelfde mening.

Deze uitspraken hebben ervoor gezorgd dat bedrijven hun beleggingsportefeuilles en schatkisten met behulp van Bitcoin willen afdekken.

Dit begon eerder dit jaar met MicroStrategy, die Bitcoin Pro in augustus kocht met $250 miljoen aan bedrijfsgeld omdat het de toonaangevende cryptocurrency zag als een hedge tegen inflatoire trends. Het bedrijf bleef in de maanden daarna verdubbelen ten opzichte van BTC en is nu met meer dan 100 procent gestegen ten opzichte van de oorspronkelijke aankoop.

Deze stap heeft andere overheidsbedrijven ertoe aangezet om te investeren in Bitcoin met bedrijfsgeld om zich in te dekken tegen de devaluatie van de Amerikaanse dollar.

Andere bedrijven volgen MicroStrategy’s gedurfde Bitcoin-beweging.

Volgens Twitter-account „Deltaone,“ die interessante Bloomberg-koppen op zijn Twitter-feed plaatst, zal NexTech $2 miljoen aan BTC kopen met schatkistgeld.

NexTech is een beursgenoteerd bedrijf in Canada en is gevestigd in Vancouver. Het is een „toonaangevende leverancier van virtuele en augmented reality (AR) ervaringstechnologieën en -diensten voor e-commerce, onderwijs, conferenties en evenementen“.

Over de investering schreef de directeur van het bedrijf:

„Onze investering in Bitcoin maakt deel uit van onze nieuwe kapitaaldiversificatie- en allocatiestrategie met de bedoeling om de waarde op lange termijn voor onze aandeelhouders te maximaliseren. Deze initiële investering weerspiegelt onze overtuiging dat Bitcoin een lange termijn waardeopslag is en een aantrekkelijk beleggingsobject met meer waardevermeerdering op lange termijn dan het aanhouden van contant geld, dat op dit moment 0,06% oplevert“.

De directeur, Evan Gappelberg, voegde eraan toe dat hij denkt dat Bitcoin in de komende jaren aan kracht zal winnen tegen het goud.

Deze aankondiging komt slechts een dag nadat de Nasdaq-genoteerde Greenpro Capital Corporation een soortgelijke stap aankondigde. Greenpro wil in 2021 tot $100 miljoen ophalen om BTC mee te kopen.

Het heeft alleen maar zin?

Er is betoogd dat bedrijven die Bitcoin kopen hun respectievelijke aandelen aantrekkelijker maken om aan te houden.

Prominent aandelenonderzoeksbureau Citron Fund schreef in een rapport van november dat de MSTR-aandelen van MicroStrategy aantrekkelijk zijn en de belangrijkste manier zijn om via de beurs in BTC te investeren.

„Terwijl de investeerders op zoek gaan naar manieren om te profiteren van de bitcoin op de beurs, kijken ze niet verder dan MSTR. Tegen deze prijzen krijgen investeerders vandaag de dag een best in class software business met een korting en een gratis call optie op het bezitten van een groeiende schat aan bitcoins.“