Bitcoin korte termijn prijsanalyse: 05 juli

Bitcoin onderging een bearish patroon dat de prijs van $9.216 even onder $9.000 duwde. Terwijl de munt zijwaarts beweegt op de steun van $9.016, gaat de worsteling tussen de beren en de stieren door. In de perstijd, overschreed de marktcap van bitcoin $165 miljard en heeft een $12.5 miljard 24-uurs handelsvolume.

Bitcoin één uur grafiek

Met prijs die het stijgende wigpatroon overschrijdt, omvatten de volgende niveaus van steun $8.900 en $8.808; de eerstgenoemde is uiterst belangrijk. De 8.900 dollar steun, indien doorbroken, zou de voortzetting van de lagere niveaus mogelijk maken. Het sluiten van de prijs onder de $8.900 zou het derde lagere niveau in een maand zijn.

Het steunen van dit zou de RSI zijn, die een 180 heeft gedaan aangezien het het 50-niveau nadert. Aangezien de prijs onder 50-DMA [geel] zweeft, zou de eindbestemming 200-DMA [paars] $8.379 zijn, ervan uitgaande dat de bearish trend zich voortzet.

Bitcoin-wekelijkse grafiek

Op de weekly chart heeft Bitcoin Era 3 opeenvolgende lagere sluitingen gezien, wat een bearish downtrend betekent. De laatste keer dat dit gebeurde was voor de Black Thursday drop. Bovendien zit de koers vast tussen het 5-wekelijkse voortschrijdend gemiddelde en de 21 WMA. De RSI op het wekelijkse tijdsbestek liet sinds medio april een daling zien naar de neutrale zone. Voor de RSI is de 46,20 een serieuze ondersteuning die sinds begin maart niet meer is doorbroken.

Een belangrijke afhaalmogelijkheid van de weekly chart is dat elke keer dat de koers 3 weken achter elkaar lager sluit, er een enorme koersdaling is op de derde kaars of de daarop volgende kaars. De 21 WMA en de 200 DMA vallen samen tegen de prijs van $8.380, waardoor het een sterke ondersteuning is en een goede plek voor de prijs om te stuiteren en een rally te starten.

Zoals vermeld in het vorige artikel, is de bull run net om de hoek, maar door de worsteling van de prijs met het $10.500 niveau is het tot nu toe niet mogelijk geweest. Daarom zou een stuiter van $8.300 genoeg momentum verzamelen voor de prijs om door dit level heen te duwen en de bull run te starten.