Bitcoin (BTC) consolideert bij $40.500 na Chirurgie Gesloten tot $42K, Winsten 40% in 2021

Bitcoin heeft sinds het begin van 2021 bijna 40% opgeblazen toen ’s werelds grootste cryptocurrency helemaal tot $42.000 steeg en een nieuwe recordhoogte bereikte. De institutionele belangstelling voor BTC blijft toenemen.

Het is een kassucces voor Bitcoin- en crypto-investeerders tot het jaar 2021. In een niet te stoppen reis steeg de Bitcoin (BTC) prijs helemaal tot dicht bij $42.000 om op vrijdag 8 januari een nieuwe recordhoogte te bereiken. Bitcoin zet zijn massale stierenloop verder na een fenomenale run in het laatste jaar van 2020.

Tot nu toe in 2021 is de prijsstijging van de Bitcoin (BTC) momenteel bijna 40%. Als we kijken naar de maandelijkse prijsgrafiek van het BTC, is de grootste cryptocentrische valuta ter wereld de afgelopen maand met meer dan 125% gestegen. Met het huidige onzekere economische scenario heeft BTC zich ontpopt als een potentiële inflatiehedge en een onstuitbare kracht. Met een marktplafond van $755 miljard staan de BTC-waarderingen op gelijke voet met die van enkele van de grootste wereldwijde bedrijven zoals Facebook Inc (NASDAQ: FB) en Tesla Inc (NASDAQ: TSLA).

De laatste Bitcoin-stierenloop komt op de achtergrond van een sterke institutionele deelname in de activaklasse. Bijna elke grote financiële instelling is op zoek naar blootstelling aan BTC op een of andere manier. De enige reden is dat Bitcoin is ontstaan als een potentieel alternatief voor Goud en dus een inflatiehedge. Het wordt ook wel Digitaal Goud genoemd en heeft nog een ander voordeel. Bitcoin (BTC) kan gemakkelijk geliquideerd en verplaatst worden in vergelijking met het fysieke gele metaal.

Instellingen die Bitcoin (BTC) ondersteunen

In de afgelopen maanden hebben enkele van de grootste wereldwijde financiële instellingen zich uitgesproken ten gunste van Bitcoin. JPMorgan strategen hebben onlangs gezegd dat Bitcoin door de jaren heen meer kans heeft om de markt van goud te veroveren. Bovendien zeiden JPMorgan-strategen in een recente notitie aan klanten dat Bitcoin op de lange termijn $146.000 kan raken.

„Een verdringing van goud als ‚alternatieve‘ valuta betekent een grote opleving voor Bitcoin op de lange termijn. Een convergentie in volatiliteit tussen Bitcoin en goud zal waarschijnlijk niet snel gebeuren en is in onze gedachten een meerjarig proces. Dit impliceert dat het theoretische koersdoel van de Bitcoin van boven de $146.000 beschouwd moet worden als een koersdoel voor de lange termijn, en dus als een onhoudbaar koersdoel voor dit jaar,“ schreef de schrijver.

Beursgenoteerde bedrijven zoals MicroStrategy Inc (NASDAQ: MSTR), een business intelligence bedrijf, heeft meer dan 70.000 BTC in 2020 opgepikt. De bestaande BTC-holdings van het bedrijf zijn momenteel 3 miljard dollar waard. In het vierde kwartaal van 2020 hebben de in Londen gevestigde Ruffer Investments en One River Digital ook enorme investeringen in Bitcoin toegezegd.

De grootste digitale vermogensbeheerder ter wereld, Grayscale, heeft via zijn Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) meer dan 600K BTC-munten verworven. Grayscale’s grote BTC-aankoop in 2020 komt op de achtergrond van de stijgende institutionele belangstelling. In een recente toespraak tot Bloomberg zei Grayscale’s nieuw benoemde CEO Michael Sonnenshein dat ze zelfs interesse zien in Bitcoin bij pensioenfondsen en schenkingen. Investeringsgigant Guggenheim Partners heeft ook geprobeerd om via de Grayscale Bitcoin Trust 10% exposure naar BTC te krijgen.

Wall Street Veteranen ondersteunen Bitcoin

Naast instellingen hebben verschillende Wall Street-veteranen hun steun aan Bitcoin uitgebreid. Zelfgemaakte miljardair Stanley Druckenmiller zei dat hij op Bitcoin wedt tegen de depreciërende USD. Legendarische investeerder en hedgefondsgigant Paul Tudor zei dat Bitcoin in de komende jaren de rol van Goud op zich zal nemen. De lijst van Bitcoin-aanhangers is eindeloos. In een interessante tweet is dit wat Morgan Creek Digital oprichter Anthony Pompliano te zeggen had.